Translate

czwartek, 7 lutego 2013

PRALINKI


 SKŁADNIKI:

-150g biszkoptu jasnego gotowego
-80g twardego masła
-100g gorzkiej czekolady
-2 łyżki kakao
-5 łyżek ulubionego likieru lub spirytusu
-50g płatków migdałowych

WYKONANIE:

Biszkopt pokrusz, dodaj masło starte na wiórki, startą czekoladę, 2 łyżki kakao, migdały, spirytus i wszystko zmiksuj lub zagnieć widelcem. Następnie w dłoniach uformuj kulkę.Wstaw do lodówki do stężenia. Wyjmij i formuj mniejsze kuleczki obtaczając je w cukrze pudrze lub kakao. Do jednego kubeczka wsyp cukier puder a do drugiego kakao, do kubeczka wrzuć po jednej pralince potrząsając nim, aby pralinka pokryła się równo kakao lub cukrem pudrem.

                                                                    Smacznego!



 http://gotujzap.blogspot.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz