wtorek, 5 marca 2013
TORT SZPINAKOWY
SKŁADNIKI:
-1 opakowanie szpinaku rozdrobnionego
-10-12 sztuk naleśników
-2 ząbki czosnku
-sól
-pieprz
-ser żółty
-2 pomidory
WYKONANIE:
Szpinak na oleju lub rozgrzanym maśle dusić kilka minut. Przyprawić sola, pieprzem i czosnkiem. Naleśniki przekładać szpinakiem, pokrojonymi pomidorami, serem żółtym tartym. Na wierzch na ostatniego naleśnika również zetrzeć ser żółty. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut. Można podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.
Smacznego!
Przepis na naleśniki:
http://gotujzap.blogspot.com/2013/02/nalesniki-przepis-podstawowy.html
http://gotujzap.blogspot.com
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz