SKŁADNIKI:
-0,5 kg mąki
-30 dag masła
-5 jajek
-5 łyżek curu pudru
-1 szklanka cukru kryształu
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-2 łyżki kakao
-1,5 kg dowolnych owoców
WYKONANIE:
Posiekaj mąkę z zimnym masłem, zagnieć z cukrem pudrem, żółtkami i proszkiem do piecznia. Ciasto podziel na 3 części. Jedną rozwałkuj i wyłóż na blachę. Na cieście ułóż owoce. Do drugiej części ciasta dodaj kakao, zagnieć, pokrusz na owoce. Z białek, cukru i kryształu ubij bardzo sztywną pianę, wyłóż ją na ciemne ciasto. Z pozostałego, jasnego ciata skub kawałeczki i posypuj nimi pianę. Piecz 40 minut w temp. 160-170 stopni.
Smacznego!
http://gotujzap.blogspot.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz