-2 szklanki mąki
-0,5 szklanki jasnego piwa
-kostka margaryny
-dżem niskocukrowy lub marmolada
WYKONANIE:
Margarynę dobrze zamrozić w lodówce, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na utarta margarynę wsypać mąkę i lekko wymieszać. Wlać piwo i zagnieść ciasto, które wstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Potem ciasto trzeba cienko rozwałkować i pokroić na kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałożyć łyżeczkę dżemu. Kwadraty sklejamy rogami, formując z nich trójkąty. Można wyciąć szklanką kółka i zlepiać złożone na pół. Piec w średnio gorącym piekarniku ok. 180 stopni na złoty kolor około 25 minut. Gotowe ciasteczka posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!
http://gotujzap.blogspot.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz